...
Claudia de Smit - Verbiesen

Opleidingen

Bijscholingen

RIAD Balans

Praktijk voor acupunctuur

Mijn naam is Claudia de Smit. Ik ben 30 jaar werkzaam geweest als Drogist. Door de ervaringen die ik hierin heb opgedaan, kwam ik tot de conclusie dat er erg veel mensen rondlopen met diverse pijnklachten, darmklachten, huidklachten. Vele pijnstillers en diverse crèmes heb ik dagelijks verkocht. Bepaalde klachten waarmee patiënten zich melden bij de westerse medische wereld kunnen onvoldoende of niet behandeld worden. Zo ook mijn eigen moeder, de pijn in haar nek was ondraaglijk. Alle pijnstillers waren al aan bod geweest. Haar traject was van paracetamol tot pijnpoli, de verlichting was tijdelijk. Dit was voor mij een aanleiding om verder te gaan zoeken naar antwoorden, buiten de bekende moderne medische denkkaders. Zo kwam ik terecht bij de Traditionele Chinese Geneeskunde, een integratieve geneeswijze, die vooral de nadruk legt op de gehele persoon. Het is dus een holistische benadering waarbij gezocht wordt naar de oorsprong van de klachten in relatie tot de mens. Na een jaar met pijn was mijn moeder in 5 behandelingen pijnvrij, ze werd behandeld met acupunctuur (Dr Tan Methode) en oor acupunctuur, ze kon weer volop genieten van het leven.  

Mijn keuze voor de studie acupunctuur

Na 5 jaar studie bij het opleidingsinstituut Qing Bai, en 1 jaar Conamore, aangevuld met stages heb ik mijn diploma acupunctuur en Westerse Medische basiskennis behaald in 2019. Ik heb voor dit vak gekozen om echt het verschil te gaan maken. In de hedendaagse geneeskunde ligt de focus, althans bij sommige ziektebeelden, op het bestrijden van symptomen. Bij afwezigheid van een duidelijk aanwijsbare en behandelbare oorzaak voor ziekte, zijn therapieën met name gericht op het bestrijden van klachten maar wordt er niet specifiek gewerkt aan fundamenten waarop onze gezondheid gebaseerd is. Traditionele Chinese geneeskunde is juist bedoeld ter preventie van ziekte dan wel klachten.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een geneeswijze die ongeveer 3500 jaar geleden haar oorsprong kende in China. Het doel van acupunctuur is ziektes voorkomen en genezen.